Dela projekt

Utveckling av HAN-portsmodul för nya smarta mätare

Som säkert inte undgått någon ska alla elmätare (i Sverige med flera länder) enligt myndighetskrav vara försedda med en HAN-port (port för hemmanätverk). Detta krav är verkställande från och med 2025. Via HAN-porten (eller som den benämns; "HAN/P1-port") kan du som kund själv ansluta "smarta produkter" som hämtar mätvärden och information om din elanvändning i nära realtid.

Novion har i ett tidigt skede utvecklat en egen lösning för att läsa av HAN-porten. Initialt har vi använt lösningen i olika specialanpassade projektlösningar, men från och med i år har vi tillsammans med vår partner SunCharge produktifierat lösningen som vi nu lanserar tillsammans med KEBA.

Med denna produkt kan KEBA’s elbilsladdstation enkelt, och genom installation av husägaren själv, läsa av hushållets totala last och styra laddsessionerna baserat på annan last i hushållet, och framförallt bidraga med lastbalansering.

Det som är unikt med vår lösning är att vi har ett enkelt användargränssnitt för hushållet, som själv kan avläsa sin elanvändning, och samtidigt publiceras all data via ett standardiserat industriellt protokoll som andra enheter kan med enkelhet kan integrera mot.

Behöver du också en anpassad HAN-portsmodul? Vi anpassar vår lösning efter dina behov.

För mer information, kontakta:

Jörgen Rosvall

CEO & Grundare

Relaterade Projekt