Dela projekt

Modity etablerar struktur för tjänster inom flexibilitet

För att kraftsystemet ska kunna leverera el måste det vara i balans. I takt med den tillväxt som kraftsystemet utsatts för, både vad gäller produktion och konsumtion, som i ökande grad har blivit svårare att planera eller förutse, krävs det att elmarknadens aktörer bidrar med olika typer av tjänster och åtgärder på systemnivå.

Även fastighet- och villasegmentet med sin småskaliga kraftproduktion och nya typer av konsumtion kan gynnas av att vara en kugge i hjulet, i exempelvis kapacitetsmarknaden och intradaghandel.

I denna komplexitet agerar Modity och skapar struktur och möjligheter, bland annat genom att, tillsammans med Öresundskraft och Kraftringen, organisera sig kring just flexibilitet.

Novion fick chansen att i ett tidigt skede vara en del i uppbyggnad och etablering av programkontoret. Novion arbetar tätt tillsammans med Moditys affärsutveckling för att genom programkontoret skapa erbjudandeutveckling som kopplar ihop flexibilitet och elhandel, bygga kompetens som når hela vägen ut till slutkunden, skapa förutsättningar och tillväxt som i slutändan är positivt för samhället.

För mer information, kontakta:

Jörgen Rosvall

CEO & Grundare

Relaterade Projekt