Dela projekt

Smart Cities Accelerator +, dedikerad mätning

Smart Cities Accelerator + (SCA+) utvecklar och testar metoder för att göra el och värme mer klimatvänlig samt energikonsumtion i byggnader så effektiv som möjlig.

När elnätet byggdes var inte systemkomponenterna av samma karaktär som i dag. Designprinciperna som använts för att planera elnätet motsvarar helt enkelt inte dagens behov. Det är en av anledningarna till att vi får problem i nätet. Vi har också ett politiskt perspektiv, en tillståndsaspekt och dynamiken med en befolkning som flyttar sig som gör frågan komplex.

I projektet SCA+ arbetar E.ON bland annat med detta. I ett hyreshus i Malmö mäter de hur el används för att få bättre kunskap om när energi behövs. På så sätt kan det beräknade elnätet förstärkas på rätt plats. Den andra delen är att sänka toppeffekten genom solceller och batterier. Dessa två åtgärder kan öka nätkapaciteten och göra att fler kunder kan anslutas till elnätet.

Novion har i SCA+ hjälp E.ON att bygga och implementera mätning med nära realtidsrapportering i den utvalda fastigheten. I uppdraget ingick även att skapa en online visualisering.

För mer information, kontakta:

Jörgen Rosvall

CEO & Grundare

Relaterade Projekt